Food-Producten
 

Kenari noten   De kenari noot valt enigszins te vergelijken met de bekendere amandel noot, de kenari noten zijn echter zachter en voller van smaak en de meeste mensen vinden ze daarom lekkerder. De kenari wordt vaak zo gegeten, maar de kenari noot kent vele toepassingen op de Molukken. Zo wordt kenari ook vaak gebruikt in de traditionele Molukse keuken, zoals de kemiri noot in de Indische- en Indonesische keuken wordt gebruikt.
Bagea kenari   Deze krokante koekjes, gebakken van sagu en stukjes kenari vinden hun oorsprong op het Noord-Molukse eiland Ternate. Tegenwoordig komen de bekendste bagea kenari van de eilanden Ternate, Ambon en Saparua. De bagea van Manis-ť halen wij uit een familie keuken in kotaTernate, waar ze speciaal voor onze bestelling vers worden bereid om vervolgens naar Nederland te worden gevlogen. Bagea is na aankoop maandenlang houdbaar mits bewaard in goed afgesloten verpakking zoals bijvoorbeeld een stopfles.
Halua kenari   Halua kenari wordt van oudsher gemaakt op de Molukse Banda eilanden, de hoofdbestanddelen zijn stukken gerookte kenarinoten en een dikke stroop gemaakt van palmsuiker. Manis-ť heeft zowel de Amboneze als de zachtere Bandaneze halua in het assortiment opgenomen.
Sagu Kenari  
Sagu Lempeng  

Sagu lempeng zijn harde broodjes die gebakken zijn van sagu meel, en onder traditioneel Moluks eten vallen. De sagu lempeng broodjes worden voor u vers gebakken op het eiland Saparua en worden verkocht per zak van een pond.

Enbal   Enbal is de sagu lempeng van de Zuidoost Molukse Kei eilanden. Deze harde broodjes zijn gemaakt van cassave en zijn verkrijgbaar met stukjes geroosterde pinda of naturel. Onze enbal komen van de Kei eilanden van een dorp waar een hele familie de ambachtelijke productie uitvoert.
Gula Saparua   De beste palmsuiker van de Molukken wordt vervaardigd op het eiland Saparua. Palmsuiker wordt gemaakt van het stroperige sap dat wordt getapt uit de bloemkelk van de arŽnpalm. De gula Saparua wordt onder andere gebruikt in halua kenari en de bekende rudjak (Molukse fruitsalade).
Minyak kelapa   100% pure kokos olie geperst uit kopra en vervolgens gezuiverd om te kunnen gebruiken in de keuken. Deze olie wordt in de Molukse en Indonesische keuken standaard gebruikt. Kokos olie is van betere kwaliteit dan bijvoorbeeld sla olie en zonnebloem olie omdat kokos olie niet zo snel gaat stinken naar wat u bakt en dus langer te gebruiken is. Nu verkrijgbaar bij Manis-Ž in jerrycans van 5 liter.